تغییر ظاهر آشپزخانه کار آسانی نیست. آشپزخانه مدرن باید شیک و پیشرفته باشد و شلوغی زیادی نداشته باشد. آشپزخانه باید دکوراسیون عالی همراه با طراحی نورپردازی بیعیب و نقصی داشته باشد.همانطور که می دانید سقف کاذب، در انواع چوبی، فلزی، رابیتس و… در زیر سقف اصلی قرار می گیرد و به منظور های مختلفی از آن استفاده می شود. سقف های کاذب در طرح ها و اندازه های گوناگون ساخته می شوند تا هم برای ساختمان های تجاری و هم ساختمان های عمومی مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع سقف های سبک معمولا برای اتصال به سقف یا دیوار ها به کار می روند تا تاسیسات داخل سقف را پنهان کرده و نمایی زیبا به فضای ببخشند. کاربردهای سقف کاذب بسیار متنوع است و برای فضاهای مختلف قابل استفاده می باشد .یکی از کاربردهایی که سقف کاذب دارد استفاده از آن در آشپزخانه است . استفاده از این نوع سقف کناف علاوه بر زیبایی آشپزخانه و مناسب بودن قیمت سقف کاذب، امکان نورپردازی و دکور آشپزخانه را به گونه ای دلخواه فراهم می کند.
در ادامه به بیان برخی از انواع متداول سقف کاذب آشپزخانه می پردازیم.
نکاتی که در هنگام کار با سقف کاذب کناف آشپزخانه باید رعایت کرد.
۱. ارتفاع را چک کنید.
اولین گام بررسی ارتفاع کف تا سقف آشپزخانه است. مطمئن شوید سقف اصلی آنقدر ارتفاع دارد که بتوان روی آن سقف کاذب کناف نصب کرد.
۲. از قبل برنامه ریزی کنید.
از قبل جای قرار گرفتن چراغها را مشخص کنید. این کار باعث میشود تا راحتتر طراحی سقف کاذب کناف را انتخاب کنید.
۳. در آشپزخانههای کوچک
استفاده از وسایل دکوری را به حداقل برسانید و طرحهایی با خطوط مستقیم انتخاب کنید. همچنین در فضاهای کوچک قالب گیری و غیره انجام ندهید.
۴. در آشپزخانههای بزرگ
اگر آشپزخانه بزرگی دارید میتوانید سقفهای دو لایه، بافتها و وسایل دکوری منحصر به فرد را برای زیبایی بیشتر انتخاب کنید.
۵. حاشیه اجرا کنید.
اگر ارتفاع سقف آشپزخانه زیاد نیست، سقف کاذب کناف را در امتداد حاشیه دیوارها نصب کنید تا بتوانید از نورپردازی عالی برخوردار شوید.
۶. حداکثر کردن
فضای بین ورق و سقف کاذب کناف را با مخفی کردن تمام سیمهای برق و… را به حداکثر برسانید.
۷. میزان تحمل وزن را بررسی کنید.
معمولا سقف کاذب سبک است و مانند تخته استحکام ندارد. در نتیجه قبل از آویختن چراغهای سقفی، قطعات تزئینی و غیره باید میزان تحمل وزن را بررسی کنید. همچنین اگر قصد نصب پنکه سقفی را دارید باید قبل از نصب سقف کاذب، میله پنکه روی سقف اصلی نصب شود.
یکی از طرح های بسیار پر مخاطب و جدیدی که از آن برای طراحی سقف آشپزخانه استفاده می شود، بکارگیری سقف آسمان مجازی است.این نوع سقف ها تداعی کننده آسمان آبی و درخشش نور خورشید است و حس تازگی و نشاط و انرژی را در فضا منتشر می کند. در این سقف ها می توان طرخح ها و نقوش متعددی را شکل چند شیت و چند تایل مجزا از یکدیگر نصب نمود و نور پردازی مناسب با آن طرح را روی آن پیاده سازی کرد.
این مدل سقف های آشپزخانه بسیار مدرن بوده و مناسب افراد سخت پسند و خوش سلیقه است. این مدل سقف های کاذب با ترکیب چوب و شیشه از متد های مدرن و امروزی هستند که بسیار وابسته به سلیقه شخصی افراد و معماری کلی داخلی ساختمان است. به کار گیری نورپردازی داخل این سقف ها جلوده شیشه و چوب را چندین برابر می کند و فضای آشپزخانه را بسیار گرم و شیک می نماید.
از آنجایی که انتخاب سقف کاذب با مدل های ذکر شده برای بسیاری از افراد چه از نظر بودجه و چه از نظر ظاهری گزینه مناسبی برای افراد نباشد، طراحان و مجریان این سقف های کاذب را به صورت ترکیبی از انواع مختلف در آشپزخانه به کار می برند. به عنوان مثال می توان به سقف های کاذب ترکیبی چوب و کناف اشاره کرد که ترکیب این دو مواد با هم می تواند جلوه خاصی به کناف بدهد و آن را از یکنواختی خارج کند. همچنین استفاده از سقف کاذب کشسان همراه با سایر متریال مانند کناف یا چوب می تواند هزینه ها را کمتر کند و سرعت اجرای ساخت را نیز بالا ببرد.
سقف کاذب PVC به دلیل ویژگی های بسیار مناسبی که دارند از جمله سقف های ایده آل هستند. این سقف ها از پلی وینیل کلراید ساخته می شوند و وزن بسیار سبک دارند. سقف های کاذب پی وی سی عایق بسیار مناسبی در برابر رطوبت، حرارت بالا و صدا می باشند. و از آنجا که حرارت و رطوبت دو فاکتور مهمی هستند که درصد وقوع آنها در آشپزخانه بسیار بالا است، استفاده از این مدل سقف در آشپزخانه بسیار مناسب می باشد. همچنین این مدل سقف ها به راحتی قابل شست و شو با مواد شیمیایی و شوینده می باشند.
کناف در واقع یک مدل سقف کاذب مدرن به صورت ساخت و ساز خشک نوین است که از جنس برگه های گچی می باشد. این نوع صفحه ها با تئجه به نوع کاربرد در سه نوع معمولی، مقاوم در برابر حریق و یا مقاوم در برابر رطوبت که هر کدام دارای رنگ های متفاوتی هستند، مورد استفاده اند.
- سقف کاذب گریلیوم
- سقف کاذب از پیش ساخته شده گچی
- سقف کاذب رابیتس
- سقف کاذب کناف
- سقف کاذب گریلیوم
- سقف کاذب چوبی
- سقف کاذب ترکیبی
- سقف کاذب طلقی یا پلکسی
- سقف کاذب مجازی
- سقف کاذب پی وی سی (PVC)
- سقف کاذب شیشه ای
- سقف کاذب آی گلس
بررسی انوا ع سقف کاذب آشپزخانه:
۱- سقف کاذب رابیتس چیست و کاربرد و اهمیت استفاده از سقف کاذب رابیتس
سقف کاذب رابیتس یا راویز یکی از قدیمی ترین انواع سقف های کاذب محسوب می شود و برای زیباتر و پر حجم نشان دادن سقف مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع رابیتس ورقه های مشبک فولادی و فلزی هستند که به هم جوش داده می شود و در قالب سقف پایین تر از سقف اصلی قرار می گیرد و با استفاده از گچ به تزیین آن میپردازند، این ورقه ها نقش رابط را میان سقف اصلی و گچبری های بیرونی ایفا می کنند.
دلیل استفاده از گچ برای تزیین اینگونه سقف ها این است که به راحتی و بدون جدا شدن به ورق ها می چسبد. گفتنی است رابیتس علاوه بر نوع فلزی، نوع چوبی نیز دارد که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
اهمیت و کاربرد سقف های کاذب رابیتس را می توان در چند مورد بررسی نمود:
- در دسترس بودن تمام مصالح مورد نیاز
- اجرای راحت تر آن نسبت به برخی مدل های دیگر
- طراحی های ظریف و چشمگیر
- در دسترس بودند نیروی ماهر فراوان برای اجرای سقف کاذب رابیتس
- انعطاف پذیری بالا
- مقاوم بودن در برابر آتش سوزی
- ایجاد سقفی صاف و یک دست بدون به وجود آمدن ترک خوردگی
۲- سقف کاذب کناف برای آشپزخانه
سقف های کاذب کناف جایگزینی برای سقف های رابیتس به علت صرفه جویی در هزینه و زمان به حساب می آید و می توان آن ها را سازه هایی از گچ دانست که جای گچ کاری های سخت و پر دردسر قدیمی را گرفته اند.
در واقع کناف یک صفحه روکش دار گچ دار است که امروزه میتوان از آن ها در بسیاری از کارهای گچ کاری استفاده نمود.
استفاده از سقف های کاذب کنافی مزایایی را به همراه دارد.
مزایای سقف کاذب کناف :
- مقاومت و ایمنی بالا در برابر زلزله
- وزن کم و حمل و نقل آسان
- عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب
- رنگ آمیزی آن به وسیله رنگ های مختلف
گفتنی است امروزه در اجرای سقف کاذب کنافی معمولا از مدل های یکپارچه، مشبک، کوتاه و بلند و… استفاده می نماید.
۳- سقف کاذب طلقی برای آشپزخانه
سقف کاذب طلقی یا پلکسی به نوعی از سقف گفته می شود که جنس آن از نوع پلاستیک ترمودینامیک است و ظاهری شفاف دارد. این گونه سقف ها به علت فشرده شدن پلاستیک از مقاومت و دوام بالایی برخورداراند و جایگزین مناسبی برای سقف های کاذب شیشه ای محسوب می شود.
سقف های کاذب طلقی به علت زمان کمی که در نصب می برند، تعویض آسان طرح های طلق، ثبات رنگی، ارزان تر بودن و … گزینه مناسبی هم برای آشپزخانه و هم برای سایر نقاط منزل به شمار میآیند. علاوه بر این ها سقف های کاذب طلقی با شفافیت و عبور حجم بیشتری از نور در نورپردازی ها و طراحی ها از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر سقف های کاذب در بین متقاضیان برخور دارند.
h3 style=”text-align: justify;”>۴- سقف کاذب آشپزخانه پی وی سی(PVC)
سقف کاذب پی وی سی (PVC) آشپزخانه
معمولا پانلهای PVC به عنوان پوششی در سقف کاذب ساختمانهای مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرند. سقف های کاذب پی وی سی به علت مقاومتی که در برابر رطوبت دارند بیشتر به عنوان سقف کاذب سرویس بهداشتی و سقف کاذب حمام مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع دوام این گونه سقف ها در برابر رطوبت از مزیت آن ها به شمار می رود و از همین رو می توان از آن ها در آشپزخانه نیز استفاده نمود. هر پانل پی وی سی یک هسته توخالی با سطح براق دارد. سقفهای کاذب PVC مانند سقف های کاذب گچی و سقف کاذب pop ، ضد آب هستند و برای استفاده در مناطق با رطوبت زیاد مانند بالکن، حمام و زیرزمین کارآمدتر و با دوامتر هستند.
پی وی سی پلاستیکی جنس مقاومی ست که از محصولات نفتی به شمار می رود، به همین دلیل در برابر رطوبت ها دچار خرابی نمی شود. این مدل به خاطر ضد آب بودن و مقاومت در محیط های نمناک مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است. به دلیل دوام بالا و نگهداری آسان معمولا سقف کاذب PVC را در آشپزخانه نصب میکنند. سقفهای کاذب پی وی سی در برابر حرارت مقاوم هستند و از آنجایی که در آشپزخانه بیشترین میزان گرما در خانه تولید میشود، این سقفها بهترین محصول میباشند.
اجرای سقف pvc آشپزخانه
امروزه برای بازسازی خانه علاوه بر استفاده از سقف کاذب کناف اتاق خواب و پذیرایی، سقف کاذب سرویس بهداشتی در آشپزخانه نیز برای زیبایی دوچندان از سقف پی وی سی آشپزخانه استفاده می شود.استفاده از این سقف در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است .
استفاده از سقف pvc آشپزخانه محیط آشپزخانه را بسیار دلچسب و زیبا میکند که برای بانوان محترم که مدت زیادی در این فضا می گذرانند بسیار تاثیرگذار و جذاب است به همین منظور بازار رقابتی این محصول نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
۵- سقف کاذب مجازی برای آشپزخانه
امروزه در طراحی های جدید منزل و سقف های آشپزخانه طوری برنامه ریزی شده است که بتوان محیطی آرام بخش و زیبا را برای مشتریان طراحی کرد، سقف های کاذب مجازی نیز در این مورد پیشتاز هستند.
علت نامگذاری این گونه سقف ها با عنوان مجازی این است که شما می توانید طرح دلخواه خود را که میتواند این طرح برگرفته از طبیعت باشد مثل آسمان، شاخه های درخت، گل و یا طرح های دیگری را به طور مجازی بر روی سقف خود پیاده کنید و جلوه های بسیار زیبا و واقعی را به محیط ببخشید.
این گونه سقف ها بطور معمول از سه بخش تشکیل شده اند که عبارت است از:
بخش اول: در نورپردازی سقف کاذب که به سقف اصلی متصل است و با استفاده از لامپ هایی در پس زمینه به جلوی طرح کمک می کند.
بخش دوم: سازه سقف کاذب که با فاصله از شی نورپردازی قرار می گیرد و با توجه به درخواست و سلیقه مشتری می توان از انواع سقف های کاذب استفاده نمود.
بخش سوم : آخرین بخش که متمایز کننده سقف مجازی با سایر سقف های کاذب می باشد تایل است. در واقع سطحی است که زیر سقف کاذب با طرح ها و تصاویر متنوع قرار می گیرد و جلوه های بسیار زیبایی به محیط می بخشد.
با استفاده از این مدل می توانید گوشه ای از طبیعت و منظره دلخواه خود را به خانه و آشپزخانه تان بیاورید. توصیه ما به شما این است اگر آشپزخانه کوچک و یا بدون پنجره ای را دارید از این مدل سقف های کاذب استفاده نمایید تا به دلباز شدن محیط کمک کرده باشید.
۶- سقف کاذب رنگی برای آشپزخانه
سقف کاذب رنگی سقفی است که در آن از تایل ها و شیشه های رنگی استفاده شده است.
برای استفاده از این گونه سقف ها باید به تاثیری که رنگ در آشپزخانه می گذارد توجه شود مثلاً اگر شما قصد استفاده از رنگ های تیره را برای آشپزخانه خود دارید باید این را بدانید که انتخاب رنگ تیره آشپزخانه تان را کوچک تر و دلگیر نشان می دهد، این در صورتی است که هر چه رنگ روشن تر باشد بزرگتر نشان دادن و دلباز شدن فضا کمک شایانی می کند.
۷- سقف کاذب ساده برای آشپزخانه
وقتی سقف کاذب مانند یک دیوار بدون تزیین، صاف و یک دست باشد سقف کاذب ساده نامیده میشود و بیشتر هدف از به کار بردن این گونه سقف ها در آشپزخانه پوشاندن ابزار و لوازمی است که از سقف عبور نموده مانند لوله کشی های آب ،گاز و تهویه و همچنین سیم کشی های برق.
این نوع سقف ها با هزینه بسیار پایین تری نسبت به سایر سقف های کاذب که پرکارترند قابل اجرا هستند.
۸. سقف سی ان سی (CNC) چیست؟
سقف سی ان سی نوعی سقف است که در آن ورق اکریلیک، تخته MDF یا شیشه توسط دستگاه لیزری CNC برش داده میشود. سپس ورقهای برش داده و طراحی شده برای کاربردهای دکوراتیو در سقف کاذب گچی یا چوبی قرار داده میشوند.
برش CNC تاثیر قابل توجهی در زمینه مهندسی فناوری داشتند. از آنجا که این دستگاه با دقت بالایی برش میدهد، ورقههای اکریلیک یا MDF مورد استفاده در سقف کاذب جلوهایی بینظیر میگیرند.
مزایای سقف سی ان سی
- امکان طراحی سه بعدی برای سقف کاذب
- طراحی مدرن استفاده شده در پارتیشن، دیوارپوش و سقف کاذب
- نصب آسان و نیاز به مراقبت کم
- دارای سطح بهداشتی، صاف و براق.
- مناسب جهت استفاده در محل کار، رستورانها، غذاخوریها و … .
سوالات متداول
آیا سقف کاذب کارایی عایقی نیز دارد؟
بله این سقف ها به گونه ای هستند که مانند عایقی در برابر حرارت عمل می کنند و از اتلاف انرژی جلوگیری می نمایند.
سقف کاذب برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟
اجرای سقف کاذب با توجه به سلیقه شما برای انواع آشپزخانه های بزرگ و آشپزخانه های کوچک مناسب است.
سقف کاذب چه میزان وزن دارد؟
وزن سقف کاذب بر اساس ضخامت و موادی که در آن به کار رفته است متفاوت می باشد. به طور مثال سقف های کاذب کنافی در هر متر مربع میانگین وزنی شان بین ۱۱ تا ۵۰ کیلوگرم است.
آیا می توان برای پوشش سقف های بلوکی یا آجری از سقف کاذب استفاده نمود؟
بله، سقف های کاذب قابلیت اجرا بر روی سقف های بلوکی، سفالی و آجری را نیز دارا هستند.
کدام سقف کاذب در برابر حرارت مقاومت بالاتری دارد؟
سقف کاذب رابیتس از نظر دوام در برابر حریق و حرارت مقاومت بالاتری نسبت به سایر مدل ها دارد.
عوامل موثر در قیمت سقف کاذب برای آشپزخانه شامل چه مواردی می شود؟
حجم به کار رفته، جنس سقف اصلی، متریال به کار رفته، طرح دار بودن یا ساده بودن سقف کاذب، متراژ به کار رفته و… از عوامل موثر در قیمت سقف های کاذب به شمار می روند.
مهم ترین ایراد در سقف های کاذب چیست؟
این سقف ها به دلیل این که پایین تر از سقف اصلی نصب می شوند ارتفاع محیط را کاهش می دهند. این عامل یکی از عیب های مهم وارده بر سقف کاذب است.
از سقف کاذب در چه محیط هایی می توان استفاده کرد؟
از سقف کاذب در محیط های مختلفی می توان استفاده نمود، به طور مثال بخش های مختلف منزل مانند سالن پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب، سرویس بهداشتی، حمام سالن اجتماعات ساختمان و همچنین مکان های اداری، تجاری و شرکتی و…